Ajankohtaista

Lisätty 10.5.2024


Maastakäsittelykilpailun tulokset


Alla tulokset 9.5. maastakäsittelykilpailuista. Onnea voittajille ja sijoittuneille ja kaikille osallistujille hienoista rennoista suorituksista!


Luokka 1:


1. Tiina Rättö & Harri, 37 pistettä


Luokka 2:


1. Mikko Kettunen & Late, 39 pistettä

2. Salla Hietaniemi & Roksu, 38 p.

3. Leila Kalliomäki & Tuutti, 37 p.

4. Minna Leppänen & Lego, 36 p.

5. Laura Tuunanen & Mella, 35 p.

6. Minttu Levoranta & Iina, 34 p.

7. Anu Tanskanen & Lego, 32 p.


Kuvassa luokan 2 toiseksi tulleet Salla ja Roksu.

Lisätty 10.4.2024

Kilpailukutsu

 

Tervetuloa Lempäälän ratsastusseuran ja Ratsuniityn järjestämiin maastakäsittelykilpailuihin Ratsuniittyyn 9.5. kello 10.30!

Lähtömaksut (maksu käteisellä):

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 24.4.2024 whatsapp 0405422631 tai lempaala.ratsastus@gmail.com.

Ratsuniityn opettajat jakavat Ratsuniityn hevoset, laita ilmoittautuessa vähintään kaksi toivetta. 

Huom! Lue luokkien sisältö ja tarkemmat ohjeet viereisestä kutsusta.

Lisätty 29.1.2024

Suomen Ratsastajainliiton kannanotto: Kaikkien on tiedostettava vastuunsa toimiessaan hevosten kanssa

 

Tanskalaisen hevosten myynti- ja valmennustallin toiminnasta tehty dokumentti ”Andreas Helgstrandin pimeä puoli” tuo esiin sen, että keskustelu ja monipuoliset toimintatavat hevosten hyvinvoinnin varmistamiseksi ovat erittäin tärkeitä. On todettava, että myös hevosten kanssa toimii ihmisiä, jotka kohdistavat niihin henkistä ja fyysistä väkivaltaa. Suomen Ratsastajainliitto tuomitsee täysin dokumentissa nähtävän väkivaltaisen toiminnan ja arvostuksen puutteen hevosia kohtaan.

 

Ratsastajainliitto yhdessä muiden hevosalan järjestöjen kanssa tekee jatkuvaa ennaltaehkäisevää työtä ja valvoo hevosten käsittelyä tapahtumissaan. Ratsastajainliitto keskittyy vastuullisuustyöllä, jatkuvalla sääntöjen ja määräysten arvioinnilla ja uudistamisella, koulutuksella, viestinnällä, erilaisilla valvontamenetelmillä ja ilmoituskanavilla vaikuttamaan jäsentensä toimintaan hevosten hyvinvoinnin varmistamiseksi.

 

”Kaikkien hevosten kanssa toimivien on tiedostettava vastuunsa ja velvollisuutensa hyvinvoinnin varmistamiseksi. Voimme kaikki vaikuttaa siihen, miten suhtaudumme hevosiin, ja kannustaa toisiamme kunnioittamaan ja arvostamaan niitä”, sanoo Suomen Ratsastajainliiton hallituksen puheenjohtaja Marjukka Manninen.

 

Hevosen väkivaltainen kohtelu tai laiminlyönti ovat eläinsuojelurikoksia, joista on ilmoitettava valvontaeläinlääkärille tai poliisille. Ratsastajainliiton järjestämissä kilpailuissa hevosten vointia seuraavat toimihenkilöt, stewardit ja eläinlääkärit. Myös kilpailusäännöt, dopingmääräykset ja lääkintäohjeet, olosuhdevaatimukset, koulutus, eettiset ohjeet ja kurinpitotoimenpiteet ovat hevosten hyvinvointia varten. Ratsastajainliiton toimihenkilöt ja työntekijät ovat velvollisia puuttumaan hevosten huonoon kohteluun ja ilmoittamaan siitä tarvittaessa eteenpäin.

 

Tanskan Ratsastajainliitto ja Kansainvälisen Ratsastajainliitto ovat määränneet Helgstrandin ja muut asianosaiset henkilöt kilpailu-, valmennus- ja toimintakieltoihin. Asianosaisten toimintaa tutkivat Tanskassa myös viranomaiset.

 

”Tanskan liitto on tehnyt oikeat päätökset erottaessaan Helgstrandin maajoukkueesta ja päättäessään yhteistyön tämän kanssa”, sanoo Ratsastajainliiton toiminnanjohtaja Jukka Koivisto.

Suomen Ratsastajainliitto on maamme ratsastusurheilun keskusjärjestö. Ratsastajainliitto edistää ratsastusta yleisenä urheilu- ja liikuntakasvatusmuotona, järjestää ratsastuskilpailuja ja kehittää maamme ratsastuksenopetusta ja valmennusta. Se on kaikkien ratsastuksen harrastajien etujärjestö, joka ajaa sekä huippu-urheilun että kuntoharrastajien asiaa. Ratsastajainliiton keskeisiä tehtäviä on turvata hevosen hyvinvointi kaikessa urheilu- ja harrastetoiminnassa.

 

Ratsastajainliiton Vastuullisuusohjelman yksi neljästä painopistealuista on Hevosen rinnalla. Sen tavoitteena on edistää hevosen hyvinvointia kaikessa liiton toiminnassa ja lisätä ihmisten tietoisuutta hevosen hyvinvointiin liittyvistä tekijöistä. Tämän vuoden toimenpiteitä ovat osallistuminen hevosen hyvinvointia edistäviin hankekonsortioihin ja eläinten hyvinvointilain asetusten valmisteluun, ja lisenssikoulutettujen toimihenkilöiden osaamisen päivittämiseen. Hevosen hyvinvointityöryhmä tuottaa monipuolista, tutkittuun tietoon perustuvaa materiaalia eri kanavia hyödyntäen jäsenistön ja organisaation käyttöön.

Lisätietoa:

Miten ilmoittaa häirinnästä, kilpailumanipulaatiosta tai eläinsuojelurikoksesta?

Reilu Peli, kilpailumanipulaation vastustaminen ja hevosen hyvinvoinnin eettiset säännökset urheilussa

Viestintäohjeita käyttöönne

Hevosen hyvinvointi -työryhmä

Suomen Ratsastajainliiton Vastuullisuusohjelma 2022-2026

Suomen Ratsastajainliiton strategia 2026

lisätty 3.1.2023

Jäsenmaksut 2024

Kiitos edellisestä vuodesta! Toivotamme sinut mukaan SRL:n ja seuramme toimintaan myös tänä vuonna – olitpa sitten harrastaja, kilpailija tai muuten hevosista kiinnostunut.

Seuran jäsenenä saat monia etuja, kuten Hippos-lehden, Sporttivakuutuksen ja alennuksia. Voit osallistua kilpailuihin, tapahtumiin ja koulutuksiin sekä vaikuttaa hevosalan merkittävyyteen SRL:n jäsenenä.

Vanhoilla jäsenillä jäsenyys jatkuu automaattisesti, ellei sitä ole erillisellä ilmoituksella irtisanottu. Maksamalla vuoden 2024 jäsenmaksusi verkkomaksuna Jäsenhuoneessa 2.-10.1. välisenä aikana osallistut Helsinki International Horse Show'n lippuarvontaan! Kun käytät Jäsenhuonetta maksamiseen, säästät luontoa sekä seuraa postituskuluilta .

Jäsenhuoneen löydät täältä ja uudet jäsenet voivat liittyä seuraan täällä.


lisätty 18.12.2023

Pirjo Alén palkittiin joulujuhlassa 


Lauantaina 16.12. vietettiin Lempäälän Ratsastusseuran ja Ratsuniityn yhteistä joulujuhlaa! 


Ohjelmassa oli mm. tunnelmallinen ratsastusnäytös, tietovisa, viestikilpailu (ratsain), poniajelua, palkitsemisia ym. mukavaa ohjelmaa. 


Seuramme pitkäaikainen sihteeri Pirjo Alén palkittiin pitkästä ja ansiokkaasta työstään seuran hyväksi. Kiitos Pirjo!


Lopuksi seura tarjosi glögit ja piparit kaikille juhlijoille. Hyvää joulun aikaa kaikille Lempäälän Ratsastusseuran jäsenille!


lisätty 12.12.2023

Johtokunta vuodelle 2024 on valittu!

Puheenjohtaja: Tua Onnela

Varapuheenjohtaja: Aki Karhapää

Sihteeri, jäsensihteeri ja rahastonhoitaja: Pirjo Alén

Muut jäsenet: Jenni Polku, Anne Koskela, Mirjami Levoranta, Tiina Rättö, Pirjo Alén, Aki Karhapää

Yhteystiedot löydät johtokunta-sivulta